ΑΠΑΚΙ ΧΑΝΙΩΝ
Τι χρειαζόμαστε:
- 250 γρ. απάκι σε μπουκίτσες (κυβάκια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη σε μέτρια κομμάτια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε μέτρια κομμάτια
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 200 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και προσθέτουμε τις πιπεριές να "μαραθούν" αρκετά.
- Ρίχνουμε το απάκι και το σωτάρουμε μαζί με τις πιπεριές.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθούν.
- Μόλις η τηγανιά μείνει με λίγο ζουμάκι, προσθέτουμε τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε λίγο και σερβίρουμε. Κρασί απαραίτητο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου